Előfizetői tartalom

Furcsa minta a magyarországi halálozásokban

Portfolio
Júniusban a születések és a halálozások egyenlegeként 1567 fővel lettünk kevesebben Magyarországon. Ez az utóbbi kilenc hónap legalacsonyabb adata, ami azonban nem a születésszám emelkedésének, hanem a halálozások évtizedes mélypontra süllyedésének köszönhető. Utóbbinak viszont az az oka, hogy a téli nagyon magas halálozási számok "korrekcióját" láthatjuk.

Júniusban sem mutat élénkülését a gyerekvállalási kedv: szezonálisan igazított adataink szerint az utóbbi egy évben stagnált a születések száma. A gyerekvállalás ezzel még mindig a válság előtti szint alatt maradt, a 2010-es sokkszerű zuhanásnak még a felét sem dolgozta le a hazai demográfiai trend.A halálozások száma jóval hektikusabban alakult. Az idén télen évtizedes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés