Előfizetői tartalom

Gigahiány februárban (2.)

Portfolio
Az év második hónapjában 408 milliárdos hiány keletkezett a költségvetésben - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az első kéthavi kumulált deficit így 483 milliárd forintra emelkedett, ami az egész éves 984 milliárdos pénzforgalmi hiányelőirányzat közel 50%-a. Ez első ránézésre ijesztőnek tűnik, azonban a korábbi évekhez képest ez az 50%-os teljesülés nem kiugró. A tárca szerint a friss adat megfelel a kormány várakozásainak, amit azonban továbbra sem ismerünk, mivel havi lebontású költségvetési prognózist a minisztérium nem közöl.

Magas februári hiány A 408 milliárd forintos deficit kiugrónak számít még úgy is, hogy az év második hónapjában rendszeresen tetemes hiánnyal zár a költségvetés. A mostani hiánynál csak egyszer volt nagyobb a deficit februárban, ez 2011-ben történt (a 2011-es év a nyugdíjvagyon elszámolása miatt rendkívüli évnek számított a költségvetésben).Így áll a büdzsé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés