Előfizetői tartalom

Görög kilépés: mit akarnak a németek?

Portfolio
"Az egyetlen nyilatkozat, ami most számít, az a görög nép szavazata a január 25-i előrehozott parlamenti választáson" - ezzel a mondattal hárított el hétfőn minden, a Grexittel (Görögország eurózónából való esetleges kilépésével) kapcsolatos álláspontjára vonatkozó kérdést az Európai Bizottság. A Bruxinfo ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy Brüsszelben az uniós szerződést idézve sokan hangoztatják: a valutauniós tagság "visszavonhatatlan".

Nem kívánta kommentálni hétfőn az Európai Bizottság szóvivője a Der Spiegel német hetilap által vasárnap közölt értesülést, miszerint a berlini kormány már egyáltalán nem zárja ki és kezelhetőnek tartaná Görögország kilépését az eurózónából, persze amennyiben a január végi választások után hatalomra kerülő új athéni kormány megkérdőjelezné a hitelezőkkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés