Előfizetői tartalom

Görögörszág menthetetlen (interjú)

Portfolio
Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem lehet Görögországot még tíz éven át olyan masszív mértékben hitelezni, mint ahogyan tették az elmúlt másfél évben. Valami drasztikusabb lépésnek kell bekövetkeznie - nyilatkozta Darvas Zsolt, a Bruegel Intézet kutatója a Portfolio.hu-nak. Darvas szerint az euró létezését, és az eurózóna pénzügyi stabilitását egy államcsőd nem fenyegeti. A kulcskérdés Olaszország. "Az, hogy az eurózónában a döntéshozók képtelenek a nemzeti érdekek és korlátok miatt egy valóban megfelelő és átfogó megoldásban megállapodni, nagyban gátolja, hogy ez a válság gyorsan megoldódjon, ezért valószínűleg még sokáig el fog húzódni" - véli Darvas.

Az euró létezését egy államcsőd nem fenyegeti Portfolio.hu: A múlt hét eleji Merkel-Sarkozy találkozót követően az lehetett a benyomásunk, hogy a politikusok azt szeretnék, hogy mielőbb megtörténjen a veszteségleírás. Olivier Blanchard, a Nemzetközi Valutaalap főközgazdásza azonban nemrégiben azt mondta, hogy már ez is kevés. Szerinte (50 százaléknál) nagyobb vesztésleírás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés