Előfizetői tartalom

Gyarapodnak az ipari megrendelések

Portfolio
2013 júliusában az ipari termelés volumene az előző hónaphoz képest (szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva) 0,3%-kal nőtt. Az éves bővülés mértéke munkanap-hatástól szűrve 2,5%-os volt. A KSH közlése szerint a termelés bővülésében elsősorban az élelmiszeripar, a gép, gépi berendezések gyártása, valamint a járműgyártás eladásainak növekedése játszott szerepet.

2013 júliusában a megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelése 5,9%-kal emelkedett. Az új exportrendelések 4,2%-kal, az új belföldi rendelések 17,8%-kal nőttek. Az összes rendelésállomány 9,1%-kal haladta meg az előző év júliusit.A termelés trendjét vizsgálva lassú emelkedést láthatunk. Ez egyelőre arra elegendő, hogy a tavalyi csúcsszint környékére emelkedjen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés