Gyengélkedik a német ipar, de nem kell megijedni

2017. december 7. 09:25    
nyomtatás
 
Váratlanul visszaesett a német ipari termelés, így már az egymást követő második hónapban láthattunk csökkenést.


Októberben is csökkent a német ipari termelés, ami meglepte az elemzőket, hiszen arra számítottak, hogy a szeptemberi visszaesést felpattanás követi. Az előző hónaphoz képest 1,4%-kal zsugorodott az ipari termelés, ugyanakkor a gazdasági minisztérium azzal nyugtat, hogy a munkaszüneti napok miatt sok munkavállaló hosszú hétvégére ment. Az adat egyrészt azért meglepő, mert az elemzők 1%-os növekedésre számítottak, másrészt szeptemberben 0,9%-os csökkenést mértek.

Annyira azonban nem kell megijedni az adat láttán, ugyanis az ipari megrendelések 0,5%-kal növekedtek, köszönhetően annak, hogy az exportkereslet továbbra is igen erős. A gazdasági tárca szerint ez arra utal, hogy az ipari termelés növekedhet a következő hónapokban.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium