Előfizetői tartalom

Három és fél éves csúcsra emelkedett az infláció

Portfolio
Decemberben 1,8% volt az egy évre visszatekintő drágulás Magyarországon, vagyis mondhatjuk azt, hogy 2016 folyamán átlagosan ennyivel emelkedtek az árak. Az elemzői várakozások konszenzusa 1,8% volt, vagyis az adat nem jelent meglepetést. Ugyanakkor az emelkedő trend mégis csak azt jelenti, hogy már három és fél éves csúcson áll a mutató.

Az infláció emelkedő pályán van (novemberben 1,1%-os volt az árindex, nyár végén még negatív), miután a világpiaci nyersanyagárak alakulása már nem jelent hűtő hatást, illetve a lakossági fogyasztás élénkülése teret ad az áremelési szándékoknak.Első pillantásra azonban úgy tűnik, hogy (bár a bázishatások felfelé mozdították a fő árindexet) nem beszélhetünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés