Előfizetői tartalom

Heim: Valójában nem volt adósságcsökkentés idén

Portfolio
Jövőre rendkívül lesz valódi államadósság-csökkentést végrehajtani, mert valószínű, hogy a magyar gazdaság recesszióba süllyed - fejtette ki a HírTV hétfő esti műsorában Heim Péter. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatósági elnöke úgy vélekedett, hogy a hitelminősítők érdeke a gyengébb euróövezet. A szakember beszélt arról is, hogy meg kell állapodni a bankszövetséggel, a jegybanknak pedig kamatot kell emelnie.

Indokolt volt a leminősítés "A hitelminősítők adósságdinamikát néznek, ez alapján igen" - válaszolta Heim Péter arra a kérdésre, hogy indokolt volt-e Magyarország múlt heti leminősítése. "Az adósságdinamika alatt azt értjük, hogy az adósságcsökkentés fenntartható vagy nem fenntartható módon zajlik" - magyarázta a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatósági elnöke....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés