Előfizetői tartalom

Adok-kapok lett az ÁSZ költségvetési véleményéből

Portfolio
Az Állami Számvevőszék elnöke hét pontban foglalta össze a szervezet 2013-as költségvetésről alkotott megállapításait, rámutatva a legfőbb veszélyforrásokra. Domokos László az ÁSZ-véleményt bemutató pénteki sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a törvényjavaslat megfelel az alaptörvényben előírt adósságszabálynak. Az önkormányzatokat és az egészségügyi kasszát érintően azonosították a legnagyobb kockázatokat, de arra is kitért, hogy a pénzügyi tranzakciós illeték is óriási kockázatot hordoz magában. Felhívta a figyelmet, arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium nem készített hatástanulmányt, hogy a sárgacsekk-adó milyen makrogazdasági hatásokkal járhat. Több jelentősebb adónemet megalapozatlannak értékelt az ÁSZ. Ezt követően indult meg az adok-kapok az ÁSZ és az NGM között. Az Állami Számvevőszék véleményének péntek délelőtti bejelentése után a Nemzetgazdasági Minisztérium délután közleményt adott ki, melyben visszautasította az ÁSZ kritikáit a költségvetés megalapozottságáról. Az Állami Számvevőszék nem hagyta szó nélkül a minisztérium megjegyzéseit, állásfoglalást adott ki.

17:35: Reagált az ÁSZ Az Állami Számvevőszék péntek délután közleményben reagált az NGM kifogásaira. "Az ÁSZ a költségvetési törvény véleményezése kapcsán minden rendelkezésre álló megalapozó számítást, háttéranyagot figyelembe vett. Ennek alapján a költségvetési kiadások 93 százalékát, az adóbevételek 70 százalékát megalapozottnak, illetve részben megalapozottnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés