Előfizetői tartalom

Hiába a devizapiaci vérengzés, volt, amivel még a dollár sem bírt

Portfolio
Kínai para, a brit font kivégzése, Trump-rali, másfél évtizedes dollárcsúcs: mozgalmas éven vagyunk túl, ha visszanézzük a 2016-os év legfontosabb, devizapiacot befolyásoló eseményeit. A fejlett piaci devizák közül a legnagyobb vesztes egyértelműen a brit font volt, a képzeletbeli dobogó legfelsőbb fokára pedig az izlandi korona állhatott, ugyanis idén mintegy 13%-ot tudott erősödni a dollárral szemben. Cikkünkben röviden összeszedtük, hogy mi történt 2016-ban a fejlett piaci devizákkal.

Minden év elején elemzések sora foglalkozik azzal, hogy mi vár a dollárra az adott esztendőben. 2016 januárjában különösen igaz volt, hogy a piaci szereplők kiemelt figyelmet fordítottak az amerikai devizára: 2015. decemberben végre kamatot emelt a Fed, a dollár erejét nyomon követő index pedig ezzel párhuzamosan közel másfél évtizede nem látott magasságokba emelkedett. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés