Előfizetői tartalom

Hirtelen ötéves csúcsra emelték Indonéziában a kamatot

Portfolio
A korábbi indiai kamatemelés példájára Indonéziában is hirtelen kamatot emeltek a mai napon. A lépésre a piac szinte egyáltalán nem számított, hiszen a makrogazdasági statisztikák egyre kedvezőtlenebb környezetet mutatnak, bár az infláció emelkedését (októberben 8%) és a rekordméretű fizetésimérleg-hiányt már önmagában is kiváltó oknak lehetett volna tekinteni.

Az indonéz jegybank a mai napon meglepte a piacot és hirtelen 25 bázispontos kamatemelést hajtott végre. Ezzel a szigetországban az irányadó ráta 7,5%-ra emelkedett, míg a jegybanki betéti rátát 5,75%-ra emelték 5,5-ről. Ezzel a 250 milliós ország az indiai jegybank meglepetésszerű lépését (lépéssorozatát pontosabban) követte, aki szintén a feltörekvő piacokra jellemző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés