Előfizetői tartalom

Ilyen lesz a jegybanki unortodoxia? Meghökkentő ötletek keringenek

Portfolio
A kereskedelmi bankok kötelező tartaléka után nem fizetne kamatot a jegybank, sőt a kéthetes kötvénybe való elhelyezés korlátozásának lehetőségét is fontolgatja a kormány - értesült a hvg.hu. Előbbivel a bankadó negyedének megfelelő teher érkezhet a bankszektorra, utóbbival akár ennél is jóval több. További elképzelés, hogy a devizatartalékból törlesztené a kormány az IMF-hitelt.

A kormányzat szeretné elérni az MNB új vezetésével, hogy a jegybank a bankok kötelező tartaléka után ne fizessen a pénzintézeteknek kamatot - értesült a hvg.hu. A meghökkentő elképzelés számításaink szerint a pénzintézeteknek összességében 25-30 milliárd forintba kerülne, hiszen elesnének a kamatjövedelemtől, a jegybanknak viszont ugyanennyivel csökkenne a kiadása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés