Előfizetői tartalom

IMF: fenntarthatatlan a görög adósságpálya

MTI
|
Portfolio
Görögország adósságpályája fenntarthatatlan, ezért - a hitelezők által megkövetelt reformok végrehajtása mellett - 2018 végéig további 50 milliárd eurós külső finanszírozásra és fennálló hiteleinek átütemezésére, rosszabb esetben újabb jelentős adósságelengedésre lesz szüksége pénzügyi helyzetének stabilizálásához - derül ki az IMF által ma közzétett, a görög adósság fenntarthatóságát vizsgáló elemzés előzetes verziójából.

Az IMF értékelése szerint - amely még a múlt héten készült, tehát nem vette figyelembe a hétvégi és eheti események hatásait, és azt sem, hogy Görögország kedden csődöt jelent - a görög gazdaság idén a korábban várt 2,5 százalékos növekedés helyett stagnálni fog, de a GDP-re vonatkozó előrejelzésekkel kapcsolatban sok a lefele mutató kockázat. Még ha engedményeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés