Előfizetői tartalom

Indonézia tovább küszködik

Portfolio
Indonézia egyre drágábban tud csak dollárkötvényeket értékesíteni, vagyis egyre nehezebben tudja devizatartalékait pótolni. A legfrissebb aukción rekordmagasságú hozamon adtak el, a papírok pedig természetesen bóvli besorolást kaptak. Az indonéz jegybank idén 19,8 milliárd dollárnyi devizatartalékot használt fel a rúpia gyengülésének megállítására, de még többre lehet szükség.

2009 óta nem látott rekordmagasságú hozamszinten tudott csak eladni dollár-denominált kötvényeket Indonézia - számolt be róla a Bloomberg. Az indonéz államadósság-kezelő központ adatai szerint 6,125 százalékos hozammal és 5,5 éves átlagos lejárattal bocsátott ki kötvényeket, amivel 1,5 milliárd dollárra tettek szert. A lépésre úgy tűnik, hogy ilyen áron is szükségük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés