FONTOS Háborús eszkaláció, egyelőre szóban
 
Előfizetői tartalom

Irányváltásra kényszerülhet az Orbán-kormány

Portfolio
A tervezettnél (megálmodottnál) jóval kedvezőtlenebb gazdasági környezet, illetve a saját korábbi döntések miatt egyre több szakértő látja úgy, hogy az őszi hónapokban irányváltásra kényszerülhet gazdaságpolitikai értelemben az Orbán-kormány. Ez leginkább az adórendszerben mutatkozhat meg, ami egyúttal igen kényes is lenne politikai értelemben. Egyelőre annyi tudható, hogy készül a kihívásokra választ adó harmadik gazdasági akcióterv. Kihívások pedig vannak bőven: sorozatban jelennek meg a vártnál gyengébb külföldi és magyar makroadatok, a nemzetközi pénz- és tőkepiacok így pedig nem tudnak megnyugodni.

Mégsem lesz egykulcsos? Az utóbbi hetekben egyre szaporodnak a kemény bírálatok az Orbán-kormány gazdaságpolitikájával kapcsolatban, amelyek az eddigi, elhibázottnak tartott lépésekből, illetve jórészt abból táplálkoztak, hogy rosszul mérte fel a kormány a külső gazdasági környezet várható alakulását és határozottabb költségvetési kiigazításokra kell sort keríteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés