Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: 142 milliárd forintot bukhatunk jövőre (3.)

Portfolio
Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy fagyasszanak be 495 millió euró Magyarországnak szánt kohéziós támogatási forrást 2013-tól, mert az ország nem teljesítette a túlzott hiány eljárás keretében korábban megfogalmazott elvárásokat - derült ki az Európai Bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján. Az uniós biztosok részéről a tájékoztatón elhangzott, hogy most a magyar kormány oldalán pattog a labda, várják az újabb intézkedések bemutatását, a keddi megszorító csomagról még nem volt tudomásuk. Arra is fény derült, hogy az EB mi alapján döntött a befagyasztandó forrás konkrét összegéről. A Bizottság közleménye is elismeri, hogy példátlan döntésről van szó.

Mit mondtak a biztosok? A források felfüggesztésére 2013. január elsejével kerülne sor, ez a 495 millió eurós összeg 142 milliárd forintnak felel meg. Az Európai Bizottság döntésének részleteit a déli brüsszeli sajtótájékoztató keretében Olli Rehn pénzügyi biztos és Johannes Hahn régiós politikáért felelős biztos ismertette. Olli Rehn pénzügyi biztos a tájékoztatón...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés