FONTOS Egyetlen kis gáton múlhat fél Nyugat-Európa áramellátása, de Svájc nem hajlandó engedni
 
Előfizetői tartalom

Holnap délben kinyit az összes ciprusi bank

Portfolio
A tervek szerint mától hét napig lesznek érvényben a betétek tömeges kivonását, áthelyezését akadályozó tõkekorlátozások Cipruson, de a történelmi tapasztalatok szerint ezek nagy valószínûséggel sokkal hosszabb ideig érvényben fognak maradni. Michael Sarris ciprusi pénzügyminiszter a Financial Times-nak azt mondta, hogy a korlátozásoknál a bankok egyedi helyzetét figyelembe vevõ szabályrendszert léptetnek érvénybe a holnapi banknyitás elõtt. A ciprusi jegybankelnök jelzése szerint még az eddig jelzettnél is jóval nagyobb veszteségekkel lesznek kénytelenek szembe nézni egyes ciprusi nagybetétesek (100 ezer euró felettiek). Közben vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy hogy kik és miképpen vontak ki nagy összegben betéteket a bankokból a számlák befagyasztása után, illetve közvetlenül a bankok bezárása előtt.

2013. március 27. 20:08 Megosztás Nyitnak a bankok A ciprusi bankok csütörtökön délben nyitnak ki és hat óráig tartanak nyitva - közölte szerdán este az AFP hírügynökséggel a ciprusi jegybank szóvivője. A Reuters értesülése szerint a bankszámlákról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés