Előfizetői tartalom

Itt a csodaszer? Ezzel megmenekülhet a világ az összeomlástól

Portfolio
A fejlett országok kormányai és jegybankjai teljesítőképességük határához érkeztek a mostani válság kezelésében, ezért új megoldásra van szükség - írja a Financial Times-ban Hendrikus Johannes Witteveen, a Nemzetközi Valutaalap korábbi vezérigazgatója. A holland származású közgazdász ezért egy új IMF hitelkeret felállítását szorgalmazza véleménycikkében, ami akár még Spanyolországnak és Olaszországnak is segítséget nyújthat.

A szokatlan problémák szokatlan megoldásokat követelnek meg. A világ pénzügyi rendszerét a 2008-as válságnál is nagyobb veszély fenyegeti. A befektetők Spanyolországot és Olaszországot vették elő, ami pánikot okozott a gazdasági visszaesés és az amerikai adósság miatt már eleve aggódó részvénypiacokon - foglalja össze az elmúlt hetek, hónapok eseményeit a Financial...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés