Előfizetői tartalom

Itt a féléves bizonyítvány a kormány teljesítményéről

Portfolio
Az idei év fontos állomásához érkeztünk, csütörtök délután ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a 2011-es költségvetés első fél éves, részletes számait, amelyből kiolvashatjuk, hogy az első hat hónapban a kormány mennyire tudta az ellenőrzése alatt tartani a folyamatokat. Abban nincs semmi meglepetés, hogy - az előzetes adatoknak megfelelően - az első fél évben 1034,6 milliárd forintot tett ki az összesített hiány. Pontosabb képet kapunk azonban, ha az egyes költségvetési (bevételi, illetve kiadási) sorok tervekkel történő összevetését is elvégezzük.

Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - 2011. június végi hiánya 1034,6 milliárd forintra teljesült, amely az éves törvényi módosított előirányzat 87,4%-a - ismertette a költségvetés első fél éves adatait délután az NGM. A tárca ismét hangsúlyozza, hogy biztonságosan tartható az idei évre tervezett 2,94%-os GDP-arányos hiánycél.Kapcsolódó cikkünk2011.07.071000...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés