Előfizetői tartalom

Itt a nagy hír: kész venni az olasz kötvényeket az EKB, ha...

Portfolio
Az eurózóna vezetői intenzív nyomást gyakorolnak Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökre, hogy jelentsen be költségvetési intézkedéseket a piacok nyugtatása érdekében és ha ez megtörténik, akkor a Reuters információi szerint az Európai Központi Bank kész olasz és spanyol állampapírokat is vásárolni. Erről még a tegnapi kamatdöntő ülésen megállapodtak az EKB döntéshozói és várják az olasz (és spanyol) elköteleződést a költségvetési lépésekre. Amennyiben ez megtörténik a hét végéig, akkor az EKB már hétfőn piacra léphet. Mint ismert: ma este 7 órakor rendkívüli sajtótájékoztatót tart az olasz kormányfő és a gazdasági és pénzügyminiszter.

Az esetleges olasz kormányzati bejelentés tartalmáról egyelőre nincs információ, de annyi tudható, hogy a közelmúltban elfogadott 48 milliárd eurós költségvetési hiánycsökkentő csomag főbb elemei csak 2013-2014-ben lépnének életbe, ami így a választásokhoz közeledve kevésbé hiteles és a jelenlegi ideges piacokat egyáltalán nem nyugtatja. A hírügynökségi értesülései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés