Előfizetői tartalom

Itt az IMF várva várt jelentése Magyarországról! (3.)

Portfolio
Két héten keresztül Budapesten tartózkodtak a Nemzetközi Valutaalap (valamint az Európai Bizottság) szakértői a IV. cikkely szerinti országelemzés céljából. Az erről szóló összefoglaló értékelést már közzé is tette a Valutaalap, mely első ránézésre igen kritikus hangot üt meg. Többek között megállapítják ugyanis, hogy gazdaságpolitikai irányváltásra van szükség Magyarországon a fenntartható közép távú költségvetési kiigazítás érdekében, amely támogatja a gazdaság növekedését és a bizalmat, valamint megerősíti a pénzügyi szektort. Megállapításaikat 14 pontban szedték össze az országjelentésben: elismerik a kormány eddigi költségvetési erőfeszítéseit, de várakozásuk szerint idén és a következő években sem lesz 3% alatt a deficit, valamint egyúttal kritikusan szólnak az egykulcsos adóról. Az Európai Bizottság szakértői friss elemzésükban pedig arra mutatnak rá, hogy további intézkedések szükségesek a 3% alatti hiány teljesítéséhez. A Nemzetgazdasági Minisztérium délutáni közleményében ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a hiány 3% alatt tartása folytatódik, mivel Magyarország elkötelezett a túlzottdeficit-eljárás idei lezárása mellett. Mindez már arra utal, hogy valamire készül az NGM.

IMF: számos nehézség előtt a gazdaság A Nemzetközi Valutaalap szakértői január 16-től 28-ig tartózkodtak Budapesten (az Európai Bizottság delegációjával együttműködve) a korábbi tájékoztatása szerint, a IV. cikkely szerinti esedékes felülvizsgálat és a 2008-as hitelmegállapodás utókövetése miatt. A hétfő délután kiadott, Magyarországról szóló országjelentésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés