Előfizetői tartalom

Járai: "meglehetősen kockázatos" a magyar gazdasági út

Portfolio
Miközben a makrogazdasági alapfolyamatok inkább kedvezőek, a befektetők Magyarországgal kapcsolatos megítélése továbbra is negatív, ez pedig főként azzal magyarázható, hogy "az elmúlt időszakban nem javult a kiszámíthatóságunk, hanem inkább csökkent" - jelentette ki egy mai budapesti üzleti konferencián Járai Zsigmond. A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának közelmúltban kinevezett új elnöke úgy látja, hogy számos olyan kormányzati intézkedés volt az elmúlt időszakban, amely inkább rontotta a befektetői bizalmat, illetve a Magyarországgal kapcsolatos megítélést. Szavai szerint a kiszámíthatóság hiánya a leggyengébb láncszem Magyarországon. A nem túl optimista rövid helyzetleírását Járai úgy foglalta össze: "lesznek még nehéz esztendők, de még az is lehet, hogy jó irányba haladunk".

"Az a gazdasági út, amelyen ma járunk, az meglehetősen kockázatos", túlságosan sok volt a konfliktusos döntés - emelte ki a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma (HBLF) ebédjén tartott rövid előadásában Járai Zsigmond. Szavai szerint jelentősen rontja a befektetői bizalmat a gazdaságpolitikák összehangolatlansága, a költségvetési és monetáris politika közötti együttműködés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés