Előfizetői tartalom

Javulni látszik végre a német kereskedelem

Portfolio
Nőtt a német export júniusban, ami pedig arra utalhat, hogy Európa legnagyobb gazdasága fellendülést mutat. A szezonálisan és naptári hatással igazított német export 0,6 százalékkal emelkedett az előző havi 2 százalékos (felülvizsgált) eséshez képest. A Bloomberg által felmért piaci konszenzus 0,9 százalékos növekedésre számított, amihez képet az adat némelyest elmaradt bár, de a trend kedvezőnek számít így is. A külkereskedelmi mérleget tovább javította, hogy az import 0,8 százalékkal visszaesett. A német kereskedelem alakulása jelentős kihatással lehet Magyarországra is, ugyanakkor sajnos egyes előrejelzések szerint az év további részében újra lassulás várható Németországban.

Nő a kereslet a német árukra a nemzetközi piacokon, ami mögött főleg az állhat, hogy az eurózóna gazdasági helyzete javulást mutatott az utóbbi időkben. Az EU-17 országai számítanak Németország legfontosabb kereskedelmi partnerének, az összes európai ország pedig már a német cikkek keresletének a 69 százalékát adja. Ugyanakkor kedvező tényezőnek számít még az Amerikában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés