Előfizetői tartalom

Jelentős béremelést kaphatnak a pedagógusok Magyarországon

Portfolio
Új pedagógus-bértáblát és minősítő rendszert vezetne be, rangban és fizetésben nagyobb különbséget téve a pedagógusok között az oktatási kormányzat. Mint az a Magyar Nemzet birtokába került új pedagógus-életpályamodell tervezetéből kiderül, a kezdő pedagógusok fizetését másfélszeresére, a legkiválóbb tanárok bérét pedig csaknem kétszeresére növelnék. Az osztályfőnöki és az igazgatói pótlék minimum megnégyszereződne, de a többlet juttatásért cserébe bevezetik a minősítő rendszert, amelyen a pedagógusoknak meg kell felelniük, ha feljebb akarnak lépni a ranglétrán. Az új bértáblát legkorábban a 2012/2013-as tanévben vezetnék be.

Új fokozatok jönnek A lap információi szerint az új pedagógus életpálya-modell egyik fő célja, hogy rangban és fizetésben is jobban differenciáljon a pedagógusok között, illetve a jövőben a tanárok fizetését már ne csak a szolgálati idő és a végzettség határozza meg, hanem a teljesítmény is. Utóbbi érdekében a pedagógus életpálya 2 éves gyakornoki időből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés