Előfizetői tartalom

Jelentős mentőcsomagot kaphatnak az írek - szárnyra kapott az euró (2.)

Portfolio
Írország várhatóan végül igénybe veszi az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap segítségét és a pénzügyi mentőcsomag mérete több 10 milliárd eurót tehet ki - nyilatkozta az ír jegybankelnök Patrick Honohan csütörtökön. Eközben az ír kormány részéről is biztató jelek érkeztek. A hír látványosan javította a nemzetközi befektetői hangulatot, a forint is új erőre kapott.

A várakozások szerint a tárgyalások eredményesek lesznek és a hitel, valamint annak folyósítása elérhetővé válik Írország számára - nyilatkozta a jegybankelnök az RTE állami televíziónak. Mint ismeretes, csütörtökön érkezett Dublinba az EU-EKB-IMF delegációja, hogy áttekintsék Írország 4 éves költségvetési terveit.Kapcsolódó cikkünk2010.11.17 09:52 Holnap érkezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés