Előfizetői tartalom

Fordulat - A mérlegfordulónap módosításának feltételei

Portfolio
Vállalkozások esetében gyakorta felmerül az üzleti év módosításának igénye. A naptári évtől való eltérés igénye leginkább külföldi vállalatok magyarországi leányvállalatai vonatkozásában vetődik fel, biztosítandó az adott vállalatcsoporton belül az egységes üzleti év alkalmazását. Az erre vonatkozó szabályokat foglalja össze az alábbi írás.

Egy vállalkozás üzleti évének fordulónapját elsősorban az adott ország jogszabályai határozzák meg, figyelemmel az adott ország történetileg kialakult gyakorlatára (pl. főszabály szerint Japánban és bizonyos ázsiai országokban március 31., az Egyesült Államokban szeptember 31. a mérlegfordulónap). A nemzeti jogszabályok azonban rendszerint lehetővé teszik a vállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés