Előfizetői tartalom

Mi a teendő tőkeveszteség esetén?

Portfolio
A gazdasági válság számos vállalkozást érintett hátrányosan: csökkentek bevételeik, sőt számos esetben esetleg veszteséges évet vagy éveket zártak. A nagyobb veszteséget elszenvedő vagy esetleg huzamosabb ideig veszteséget termelő vállalkozások esetén az is előfordulhat, hogy ennek következményeként saját tőkéjük a törvényi határérték alá csökken, és vezető tisztségviselőiknek, illetve a tulajdonosoknak intézkedniük kell a tőkehelyzet rendezésére. Cikkünk bemutatja mikor van ilyen kötelezettség és milyen módon lehet orvosolni a tőkehiányt.

A törvény cselekvési kötelezettséget egyrészt olyan esetekben ír elő, ha az adott saját tőke összege két egymást követő évben nem éri el az adott társasági formára kötelezően előírt minimumot (azaz kft-nél az 500 ezer, zrt-nél az 5 millió, nyrt-nél a 20 millió forintot). Más társaságokat ez a szabály nem érint, mert csak e társasági formák esetén ír elő a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés