Előfizetői tartalom

"Az élénkítő politika megbukott, személyi következményei lesznek"

Portfolio
Jövőre Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) egy százalékos csökkenés és az idei szint között alakulhat Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt jegybank elnök, korábbi ipari miniszter szerint, aki a svájci, brit, francia, olasz és német kereskedelmi kamarák által szervezett találkozón csütörtökön Budapesten azt mondta, a költségvetés jövőre korrekcióra szorulhat - tudósít az MTI.

Bod Péter Ákos szerint alacsony szinten maradhat a fogyasztás, és a beruházások bővülése sem várható jövőre. A végtörlesztéssel kapcsolatban elmondta, fontos és szükséges, ha a túlhitelezett háztartások megszabadulnak hiteleik egy részétől, a túlnőtt banki mérlegfőösszegek pedig összezsugorodnak. A fogyasztásra viszont negatívan hathat a program sikere, ha sokan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés