Előfizetői tartalom

Kedden jön az év első kamatdöntése

Portfolio
Tavaly május óta 0,9%-on áll a jegybank irányadó kamata, és még jó idei nem is kell arra számítanunk, hogy kamatemelésre adná a fejét az MNB - vélik egységesen a Portfolio által megkérdezett elemzők. Ennek megfelelően alaposan meg tudná lepni a piacot az MNB, ha bármilyen érdemi monetáris politikai döntést hozna, hiszen a piac unalmas tanácsülésre számít.

A jegybank kamatpolitikája hónapok óta a következő logikát követi: "Az irányadó kamatot a kedvezőtlen nemzetközi tapasztalatok miatt nem csökkentjük tovább a 0,9%-ról, de nem-konvencionális eszközökkel törekszünk arra, hogy a rövid (és szerencsés esetben a hosszú) lejáratú kamatok még alacsonyabb szintre kerüljenek. Ha majd egyszer szigorításra lesz szükség, akkor először...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés