Előfizetői tartalom

Keményen beszóltak az Orbán-kormánynak Londonból

Portfolio
A piacnak fundamentálisan újra kell értékelnie a mostani "rövidlátó" optimizmusát Magyarországgal szemben - véli Peter Attard Montalto, a Nomura elemzője, aki az elmúlt napokban a magyar gazdasági kormányzat és a jegybank képviselőivel találkozott. Montalto szerint Magyarország "rosszabbul néz ki", mint Lengyelország két éve, sok befektetőnek az utóbbi időben mégis nagyot javult a véleménye Magyarországot illetően. Véleménye szerint inkább rövid távú szemlélet vezérelheti a februári kiigazító csomag tartalmát és a közép távon megnyugtató költségvetési pálya esélye a 2014-es választásokhoz közeledve kérdésessé válhat. Montalto úgy tapasztalta, hogy az 5%-ra megcélzott GDP-növekedési ütemet illetően még a minisztériumi apparátus is kissé bizonytalan. Az elemző a monetáris politika kapcsán aggódva érkezett Budapestre és még inkább aggódva távozott, mert úgy véli, hogy olyan körülményeket teremt az új monetáris tanács felállása, amelyben Simor András jegybankelnök elképzelhető, hogy még idén le is mond.

Az elmúlt hetekben domináltak a kedvező hangvételű elemzői vélemények a kormány terveiről, illetve a magyarországi kilátásokkal kapcsolatban. Ebben a múlt héten érződött először fordulat. A Nomura felőli vélemény a múlt heti Citi felőli kommentár után a második negatív véleménynek számít. Az elmúlt hetek elemzői kommentárjai összegyűjtve a cikk végén találhatók....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés