Előfizetői tartalom

Két mondat, ami megváltoztathatja egész Európát

Portfolio
Az EU-tagállamok vezetői csütörtökön megállapodtak a szerződésmódosítás szövegéről és menetrendjéről, továbbá megerősítették a majdani állandó válságkezelési mechanizmus fő alapelveit. Azt is jelezték, hogy készek minden szükséges intézkedést meghozni az euróövezet stabilitása érdekében, de nem tartották aktuálisnak a jelenlegi pénzügyi keret megemelését - írja a BruxInfo.

Mindössze két mondatból áll az a szöveg, amellyel az Európai Unió kormányai legkésőbb márciusig módosítani kívánják az uniós szerződést, megnyitva az utat az Európai Stabilitási Mechanizmus, egy állandó válságkezelési mechanizmus 2013 első felében történő létrehozása előtt. Erről állapodtak meg csütörtökön az EU 27 tagállamának vezetői, akik azt is leszögezték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés