Előfizetői tartalom

Kétéves csúcson az eurózóna feldolgozóipara!

Portfolio
A végleges adatok szerint az eurózóna feldolgozóipari szereplői jelentősen optimistábbak lettek júliusra. A feldolgozóipari beszerzési menedzser index értéke a múlt havi 48,8 pontos szintről egészen 50,3 pontig emelkedett. Az érték az összes piaci becslést felülmúlta (a konszenzus 49,1 pont volt), majd a július 24-i előzetes becslésre is ráadott még plusz 0,2 pontot. Ezen a szinten pedig ismét a feldolgozóipar bővüléséről beszélhetünk, ami kedvező hír a régióra nézve és a harmadik negyedéves GDP adat vártnál jobb alakulását is hozhatja. Ugyanakkor jelentős piaci meglepetésről mégsem beszélhetünk a mai Markit adat kapcsán, hiszen az aggregált régiós adat előtt már napvilágot láttak a francia és német adatok, illetve az előzetes (Flash) becslés sem tévedett.

A júliusi végleges Markit adat szerint most láthatjuk két év óta az első növekedést mutató hónapot a feldolgozóipar kapcsán. Egészen pontosan 2011 júliusa óta nem tudta átlépni a régió feldolgozóipara a bővülést jelző 50-es értéket. A végleges júliusi adat ráadásul az előzetes becslésnél is kedvezőbb képet fest.A több éve recessziótól szenvedő euróövezetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés