Előfizetői tartalom

Kétéves mélyponton a német feldolgozóipar

Portfolio
Tovább lassult Európa szerte a feldolgozóipar lendülete augusztusban. A német feldolgozóipari beszerzési menedzser index 2009 szeptembere óta nem volt ilyen alacsony, 50,9 ponttal igen gyenge konjunktúrát mutat, a francia index dekonjunktúra tartományba süllyedt, a régiós országok közül a cseh feldolgozóipar tűnt a legoptimistábbnak, a lengyel index pedig lassuló növekedést jelez.

Az európai gazdaság "motorja", a német feldolgozóipar igencsak lendületet vesztett, a beszerzési menedzser index a júliusi 52 pontról augusztusban 50,9 pontra csökkent, ami 2009 szeptembere óta a legalacsonyabb érték. Az 50 pont feletti érték jelez konjunktúrát, az alatti érték pedig dekonjunktúrát. A francia bmi augusztusban már az 50 pontos szint alá süllyedt, amire szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés