Előfizetői tartalom

Ki volt a legjobban fizetett vezérigazgató?

Portfolio
A 2012-es felsővezetői fizetésekre vonatkozó nemrég megjelent jelentés szerint a Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg volt a legjobban fizetett vállalatvezető közel 2,28 milliárd dolláros éves fizetésével Észak-Amerikában. Ez magyar fizetésként kiosztva, nagyjából havi 40 milliárd forintnak felel meg. Rajta kívül most először egy másik dollár milliárdot kereső egyébként is milliárdos akadt még a listán.

A felmérésben 2259 vezérigazgató fizetését vizsgálták Észak-Amerikában, amiben nemcsak az alapbért nézték, hanem az egyéb juttatásokat is, mint például a részvényjutalmakat, amik ezen a szinten általában nagyon nagy részét teszik ki a kompenzációs csomagnak. 2012-ben tehát a Facebook első embere volt a legmagasabb fizetést kapó vállalatvezető, megjegyzendő ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés