Előfizetői tartalom

Kiderült, kiket látna szívesen a piac a monetáris tanácsban

Portfolio
Technokrata, a monetáris politika és a tőkepiacok nyelvén értő tagokat szeretne a piac márciustól, amikor négy fő távozik, illetve érkezik a monetáris tanácsba - derül ki a Portfolio.hu felméréséből. Az esélyességet és az alkalmasságot is firtató kérdéseinkre adott válaszokból az is kiderül, személy szerint kiket üdvözölnének igazán a pénzpiaci szakemberek. A márciustól alapvetően megváltozó testülettől a túlnyomó többség csak kissé enyhülő kamatpolitikára számít, de érezhetően ott van a háttérben az a félelem is, hogy (elsősorban rövid távon) esetleg piaci zavar támad a merész kamatvágások miatt.

A Portfolio.hu felmérésében 19 társaság pénz- és tőkepiaci szakemberei vettek részt, hazai elemzők, alapkezelők, portfóliómenedzserek, egy-egy társaságtól esetenként többen is. A monetáris politika napi döntései leginkább a pénz- és tőkepiacok szereplőinek életét befolyásolja, ezért a Portfolio.hu széles körű felmérést végzett az elemzők, alapkezelők, portfóliómenedzserek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés