Előfizetői tartalom

Kína lassult, de kevésbé mint gondoltuk

Portfolio
A mai nap legmeghatározóbb makrogazdasági adatközlése a kínai bruttó hazai termék, amit magyar idő szerint hajnali 4 órakor tettek közzé. A piac régóta lassuló jeleket lát az ázsiai óriás gazdaságával kapcsolatban, de a mai GDP-számok mégis 0,1 százalékponttal jobbak lettek a vártnál. Kína gazdasága 7,4 százalékkal növekedett éves alapon 2014 első negyedévében, ami alig marad el a kommunista vezetés által kitűzött 7,5 százalékos átlagos céltól.

Kína gazdaságának első negyedéves teljesítménye egy hajszálnyival jobb lett, mint amit a piac előzetesen várt, erre pedig a hongkongi piacok rögvest pozitívan reagáltak. A Hang Seng index például a kezdeti 0,1 százalékos szintjéről hamar 0,5 százalékkal került nyitóértéke fölé (noha ez az előny 8 órát követően már olvadni látszik).Az ország gazdasága 7,4 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés