Előfizetői tartalom

Kína úgy csinál, mintha keményen elbánna a statisztikai csalásokkal

Portfolio
A kínai kormányzat több statisztikai csalást hozott nyilvánosságra és hozzátette, hogy ezentúl súlyosan büntetik majd a hasonló eseteket. A kínai statisztikai hivatal vezetője szerint ezek a csalások nem befolyásolják majd az összesített statisztikák minőségét, ugyanakkor jobban tesszük, ha ezt nem hisszük el. Erre nemcsak mi, hanem rengeteg más elemző és nemzetközi szervezet is felhívja a figyelmet.

A kínai statisztikai hivatal vezetője azt nyilatkozta, hogy zéró toleranciával viseltetnek a hamis statisztikai adatok iránt - számolt be róla a Bloomberg. Ezt a kijelentést az után tette, hogy nyilvánosságra hoztak több olyan ügyet is, amikor manipulált adatközlést vettek észre, illetve hamis exportszámlákat lepleztek le. A központi statisztikai hivatal vezetője, Ma Jiantang...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés