Előfizetői tartalom

Kis korrekció az építőiparban

Portfolio
Májusban az építőipari termelés volumene 0,8 százalékkal elmaradt az előző havi szinttől. Mivel a megelőző három hónapban ennél jóval nagyobb havi emelkedéseket láthattunk, a mostani szám bőven belefér az ágazat természetes ingadozásába. A 12 havi index még így is emelkedni tudott: a tavalyi gyenge bázis miatt a termelés 11,2%-kal haladta meg az előző év májusban mért szintet.

A májusi visszaesés ellenére az építőipar növekvő trendje nem tört meg. Az ágazatban 2012 második felében ért véget a hetedik éve tartó zsugorodás. Igaz, most már olyan kicsi az ágazat, hogy néhány új projekt is felfelé tudja lökni a számokat: a 2005-ös állapothoz képest az építőipar tavaly 60%-os teljesítményt nyújtott.A bővülés egyébként meglehetősen fél lábon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés