Előfizetői tartalom

Kiveséztük a kormány jelentését - Több érdekességet találtunk

Portfolio
Megjelent a Magyarországgal szembeni túlzott hiány eljárással kapcsolatos ún. végrehajtási jelentés, amelyben szerepelnek azok az intézkedések, amelyeket péntek reggel Matolcsy György bejelentett, illetve kiderül, hogy a kormány idén 1,2%-os GDP-visszaeséssel számol. A jelentésben szerepel továbbá, hogy a makrogazdasági pálya nem tartalmazza a közeljövőben megkötendő EU-IMF-megállapodás pozitív makrogazdasági hatásait, a hiteltárgyalások sikeres lezárulásának kamatkiadásokra gyakorolt kedvező hatásával viszont igen. A minisztérium az anyagban levezeti, hogy a jövő évi 2,7%-ra emelt költségvetési hiány hogyan teljesül, ebben viszont megint érdekességekre bukkanunk. A mostani jelentésből az is kiolvasható, hogy a kormány nemcsak a 2012-es és 2013-as hiánycélt emelte meg, hanem a 2014-es célt is: a konvergencia programban szereplő 1,9%-os hiány helyett 2,2%-ot céloz meg.

Matolcsy György péntek reggel 10 pontos intézkedéscsomagot jelentett be, ami a jövő évi költségvetési hiányt hivatott betömni. Az intézkedések összesen 397 milliárd forint összegű többletforráshoz juttathatják a költségvetést 2013-ban a miniszter szerint, miközben a hiánycélt 2012-re és 2013-ra is 2,7% emelik. A 2014-es hiánycélt pedig 1,9%-ről 2,2%-ra. Matolcsy bejelentéseiről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés