Előfizetői tartalom

Elindult a végjáték az eurózónában

Büki András, CFA
Harapófogóba került az euró övezet, két megoldás van, vagy megvalósul egy szorosabb együttműködés az országok között, vagy a monetáris unió összeomlik. A fertőzési hatás megállítása érdekében az Európai Központi Banknak vagy az EFSF-nek korlátlan államkötvény vásárlásba kell fognia. A pótlólagos likviditást viszont kénytelenek lesznek a politikusok a rendszerben hagyni, tehát a végső megoldás a válságra az adósságok elinflálása lesz - mutat rá elemzésében Büki András, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója.

Lehull a lepel "And now, the end is near, And so I face the final curtain." Sinatra egyik legnépszerűbb száma jól leírja a helyzetet, amibe az euró övezet került. A jelenlegi formájában a monetáris unió nem fenntartható. A sokak által használt végjáték (endgame) kifejezés rendkívül találó, hiszen úgy tűnik, hogy a fogócska, amit az euró övezet vezetői eddig játszottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés