Előfizetői tartalom

Ez már kész elmezavar! - Kifakadt a svájci befektető

Portfolio
Ez már kész elmezavar, hogy egyes emberek képesek 10 éves amerikai államkötvényt megvásárolni, alig 3 százalékos éves hozamon - mondta Marc Faber, neves svájci befektető. Véleménye szerint aki a deflációs kilátásokra számítva vett amerikai államkötvényeket, az alapvetően téved, hiszen ha tényleg defláció lesz, esnek majd az adóbevételek, a részvénypiacok, és jöhet az újabb jegybanki pénznyomtatás.

Ez már kész elmezavar, hogy egyes emberek képesek 10 éves amerikai államkötvényt megvásárolni, alig 3 százalékos éves hozamon - mondta a CNBC-n a Gloom, Boom and Doom szerzője. Marc Faber ugyan nem gondolja, hogy az Egyesült Államok csődbe menne olyan értelemben, hogy kötelezettségeit nem tudná fizetni. Az ország ugyanakkor a dollár gyengülésén keresztül fizetteti meg hitelezőivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés