Előfizetői tartalom

Veszélyes vizeken az euró

Büki András, CFA
Az utóbbi 3 hónapban több kiemelkedő fontosságú dolog történt, ami hosszú távon komoly hatással lehet az euró megítélésére és árfolyamára. Az adósságválság nem hozta meg az euró sokak által várt tartós leértékelődését, az EURUSD árfolyam pontosan ugyanott van, mint 2 évvel ezelőtt. Kérdezhetjük, hogy akkor miért pont most kellene az eurónak leértékelődnie, amikor eloszlottak a viharfelhők.

A tavaly decemberben bejelentett LTRO, azaz az Európai Központi Bank (EKB) hosszú lejáratú refinanszírozási művelete a kockázatos eszközök árfolyamának komoly emelkedéséhez vezetett, legyen szó részvényekről, banki kötvényekről, vagy olasz-spanyol állampapírról. A likviditás jótékony hatását a piacokra a Fed utóbbi évekbeli tevékenysége után talán nem kell magyarázni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés