Előfizetői tartalom

Lassan ölő méreg mellett várjuk az IMF-et

Portfolio
Akár sorsfordító is lehet az előttünk álló hét, hiszen a magyar kormányfő és az Európai Bizottság elnökének keddi egyeztetésén a magyar konvergenciaprogram végleges tartalma mellett az uniós kötelezettségszegési eljárások iránya is eldől, továbbá ez alapjaiban befolyásolja azt is, hogy elkezdődhetnek-e és ha igen, akkor mikor a hónapok óta késlekedő EU/IMF hiteltárgyalások. Ez a késlekedés azonban kifejezetten káros mind az állam, mind a reálgazdaság számára a nagyon magasra emelkedett hozam-, illetve kamatkörnyezet miatt. A kormány kommunikációja és lépései alapján egyelőre ellentmondásosak a jelek arra vonatkozóan, hogy lesz-e gyors hitelmegállapodás és így mérséklődhet-e a hozamkörnyezet Magyarországon.

Lassan ölő méreg: a tartósan magas kamatkörnyezet Nincs számottevő realitása annak, hogy Magyarország megússza egy újabb mentőcsomag nélkül, emiatt nem az a kérdés, hogy lesz-e EU/IMF-megállapodás, hanem az, hogy mikor - fogalmazta meg határozott álláspontját oldalunkon egyik külső szerzőnk. Õ az állam, mi pedig a vállalkozások rendkívül magas kamatterhei szemszögéből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés