Előfizetői tartalom

Látszólag meghátrált Kadhafi, a harcok viszont folytatódnak

Portfolio
A líbiai kormány úgy döntött a tegnap éjszakai ENSZ-határozatra reagálva, hogy azonnal leállítja mindennemű katonai műveletét és tűzszünetet hirdet - jelentette be pénteken magyar idő szerint kora délután a líbiai külügyminiszter. A valóság viszont teljesen mást mutat, Kadhafi katonái továbbra is támadják az ellenzéki erőket, szakértők szerint pedig a diktátor csak időt akar nyerni, és a bizonytalanságot ki akarja használni. A nyugati országok katonai akciója tehát továbbra is aktuális, sőt a híradások szerint egyre több ország ajánlja fel segítségét egy összehangolt akcióhoz. Az amerikai elnök ultimátumot intézett fél nyolckor a líbiai vezérhez, ami úgy szólt, vagy betartja az ENSZ feltételeit, vagy az ENSZ a civilek védelme érdekében megteszi a szükséges katonai lépéseket.

Cikkünket az új információkkal folyamatosan frissítjük. A BBC tudósítása szerint Bengáziban a telefon és az internet szolgáltatás teljesen megszűnt, nagyon nehéz megtudni, hogy pontosan mi is folyik a városban. Egy Angliában élő líbiai aktivista szerint Kadafi nem ért a szép szóból, csak a katonai beavatkozás bírhatja jobb belátásra. A líbiai kormány szóvivője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés