Lázár: hamarosan jön a kormányprogram, ami felpörgeti a gyerekszülést Percről-percre

2017. május 18. 15:12  english version   
nyomtatás
 
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 88. Kormányinfót tartotta meg csütörtökön, ahol elmondta:
  • a kötelezettségszegési eljárás keretében ha kell, a kormány kész módosítani a lex CEU-t
  • számítani kell rá, hogy komoly vitáink lesznek az EU-val a következő években
  • Orbán Viktor miniszterelnök a következő hetekben egy gyermekvállalást serkető intézkedéssorozatot fog bejelenteni
  • 2024-2025-re 1000-12000 milliárd forintra tervezi növelni a haderőre szánt kiadásokat a kormány a jövő évi 400 milliárdról

Ha kell, átírják a CEU-törvényt 2017.05.18 15:12

A tegnapi események tükrében van mit megbeszélni az Európai Néppárton belül - mondta Lázár. Leszögezte, hogy a Fidesz töretlenül kitart az Európai Néppárt mellett, hogy ez fordítva is így van-e, arról beszélni kell.

Ha a lex CEU-t módosítani kell, akkor azt a kötelezettségszegési eljáráson belül kész lesz megtenni a kormány - válaszolt újságírói kérdésre Lázár János.

Orbán hamarosan bejelenti a demográfiai intézkedéssorozatot 2017.05.18 14:41

A családpolitikáról is tárgyalt a kormány, amivel kapcsolatban Lázár elmondta, a következő hetekben Orbán Viktor miniszterelnök egy intézkedéssorozatot fog bejelenteni.

2017.04.29 07:23 El fogja kényeztetni a családokat az Orbán-kormány

A népességcsökkenés folyamatát meg kell állítani és visszafordítani, és a kormány ezt nem bevándorlással akarja megoldani.

2030-ra akár 30 ezer fővel is növelni kell az évente születő gyerekek számát.

Még vannak támogatási formák, amiket nem biztosít a kormány a gyermekeseknek, illetve a gyermeket vállalni tervezőknek.

Hogy demográfiai program ez, vagy mi, arról lehet beszélni. Lázár inkább egy családtámogatási programnak nevezné. Elsősorban az anyák támogatására, családok támogatására, gyermekek támogatására vonatkozó régi intézkedések kiegészítésére, illetve újak bejelentésére kell gondolni. Csak pozitív intézkedések lesznek benne, "büntető" jellegű szabályok nem lesznek.

Azt is mondta: nincs napirenden, hogy a nyugdíjban elismerjék a vállalt gyermeket.

Megvizsgálják az áfacsökkentések hatásait 2017.05.18 14:22

A Stratégiai Kabinet döntése értelmében a kormánynak meg kell tárgyalnia az áfacsökkentésekről szóló NAV beszámolót. Fontos látni, hogy milyen hatást gyakoroltak az áfacsökkentések az árakra, a fogyasztókra, a termelőkre, a kiskereskedőkre, a nagykereskedőkre.

Általában az tapasztalható, hogy először jelentős nettó árcsökkenés volt, aztán szépen lassan kiegyenlítette magát a rendszer. A kereskedők maguknál tartották az áfacsökkentés nagy részét Lázár szerint.

Fokozatosan 1000-1200 milliárdra emelik a védelmi kiadásokat 2017.05.18 14:12

Haderőfejlesztésről tárgyalt többek között a kormány a héten. 2018-ban a GDP 1%-át, több mint 400 milliárdot költünk védelemre, és a NATO-ban hamarosan kötelezettséget vállalunk arra, hogy 2024-re ez 2 százalékra megy fel, ami 1000-1200 milliárd forintos összeget jelent. Szállító járműveket vásárolunk a következő egy esztendőben, itt egy-egy tétel 45-50 milliárd forint. Nem csak a légi, hanem a szárazföldi kapacitásinkat is erősítjük.

Nyáron elindulhat a Budapest-Belgrád vasútvonal építése 2017.05.18 14:07

Lázár a kormányfő kínai látogatásáról elmondta, hogy sikerült lezárni a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló egyeztetéseket, így ha minden igaz, a projekt már nyáron beindulhat.

Komoly vitáink lesznek az EU-val 2017.05.18 14:02

Ma és a következő néhány hónapban, évben komoly viták várhatóak arról, hogy mi lesz az EU és Magyarország kapcsolata. Minden politikai entitásnak meg kell fogalmaznia, hogy képzeli a jövő Európáját. Egyre többen vannak az EU-ban, aki úgy látják, a tagállamoknak egyre több jogát el kell vonni. A következő időszakban dől el, hogy Magyarország mennyire tudja megőrizni a függetlenségét.

Ami tegnap az EP-ben történt, az egy baloldali politikai provokáció Lázár szerint.

A jogi és a fizikai határzárat sem fogják megszüntetni, még ha ezt is kéri az Európai Parlament. Fontos, hogy a határ zárva legyen, kontroll legyen, és az ország védve legyen az illegális bevándorlástól.

Elindul egy egyeztetési mechanizmus, amiből Magyarország is kiveszi a részét. Mi is érdekeltek vagyunk a konstruktív párbeszédben.

Ma megszólal Lázár 2017.05.18 08:51

Ma 13:30-kor szokás szerint megtartja hagyományos sajtótájékoztatóját Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő "Kormányinfó 88 - Mit miért tesz a kormány?" címmel. A témák között lehet a 7. cikk szerinti vizsgálat megindítása, a furcsa kínai stratégiai partnerség a horror áron épülő belgrádi vasútvonallal, a formálódó jövő évi költségvetés, a demográfiai program.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium