Előfizetői tartalom

Lehet, hogy elvétettük a tavalyi hiánycélt (Elemzői kommentárok)

Portfolio
A jelentős decemberi többletnek köszönhetően a kormány feltehetően teljesítette a 2010-re vállalt 3,8%-os költségvetési hiánycélt. Az elemzők ezt önmagában pozitívumként értékelik, ám megítélésük szerint a kormány eddig csak a rövid távra koncentrált. Ezért is fontos, hogy milyen tartalommal tölti meg a februárra ígért reformprogramot. Volt, aki úgy vélekedett, hogy az (unió által is elvárt) eredményszemléletű hiánycélt elvéthette a kormány.

Kapcsolódó cikkünk2011.01.07 09:59 Brutális decemberi többlettel teljesült a tavalyi hiánycélPeter Attard Montalto, Nomura Az államháztartás - önkormányzatok nélkül számolt - pénzforgalmi hiánya a GDP 3,2%-át tette ki, miután a vártnak megfelelően érkeztek be a válságadók - fogalmaz Peter Attard Montalto, a Nomura londoni elemzője. A londoni közgazdász ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés