Előfizetői tartalom

Mégis az eurótagságról szavazhatnak a görögök

Portfolio
Azt követõen, hogy hétfõn este Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök teljesen váratlanul bejelentette a múlt heti uniós csúcstalálkozón született megállapodásokról (részleges adósságleírás, második hitelprogram, megszorító csomag folytatása) szóló népszavazási tervet, alapvetõen nõtt a kontrollálatlan görög államcsõd bejelentésének esélye, emiatt az eurózónában a befektetõi bizonytalanság jelentõsen fokozódott. A következõ napokban a görög híráramlás folyamatosan jelentõs piacmozgató hatással járhat és a folyamat kimenetele egyelõre csaknem megjósolhatatlan.Fontosabb részletek Egész Európát sokkolta a görög kormányfõ népszavazásról szóló bejelentése, a világ vezetõ döntéshozói megbeszélésre készülnek. Veszélybe került az elsõ hitelcsomag hatodik részlete. Már Olaszország miatt is egyre jobban aggódnak a befektetõk.

2011. november 03. 08:16 Megosztás Kína szerint Európa oldja meg maga Európának magának kell rendeznie az adósságválságot - jelentette ki Cannes-ban szerdán Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfő Nicolas Sarkozy francia elnöknek a Hisznhua hírügynökség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés