Előfizetői tartalom

Londonban is ledöbbentek a meglepő magyar adaton

Portfolio
Nemcsak a hazai elemzői kart, hanem a londoni piaci a szakértőket is erőteljesen meglepték a nemzetgazdasági minisztérium legutóbbi adatai, miszerint áprilisban többletet produkált a költségvetés. Úgy tűnik, hogy a minisztérium az egyetlen, akit nem ért váratlanul az adat (miután közlése szerint az megegyezik a - nyilvánosságra nem hozott - havi prognózissal).

A nemzetgazdasági minisztérium legutóbbi tájékoztatása szerint az év első négy hónapjában 666 milliárd forintos hiány keletkezett az államháztartás (önkormányzatok nélkül számol) központi alrendszerében. Eddig az egész éves hiánycél 97%-a teljesült, ami viszont csökkenést jelent az első negyedévben tapasztalt 108%-os teljesítettség után. Ahogyan arról beszámoltunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés