Előfizetői tartalom

Londonban pozitívan értékelik a Varga-Fellegi cserét

Portfolio
Pozitívan értékelhető a miniszterelnök pénteki bejelentése a kormány átalakításáról, miszerint Varga Mihály lesz a magyar delegáció vezetője Fellegi Tamás helyett - fogalmaz kommentárjában Timoty Ash, a Royal Bank of Scotland londoni közgazdásza. Az elemző szerint a lépés kedvező az IMF-tárgyalások szempontjából, mert ez is a kormány elszántságát mutatja, de még így is csak nyár végén születhet meg az egyezség.

Az elemző megjegyzi, hogy Varga Mihály egy politikailag és gazdaságilag is nehézsúlyú politikus, aki hasonlóan gondolkodik Orbánhoz. Emlékeztet arra is, hogy az előző Orbán-kormányban pénzügyminiszter volt a Miniszterelnökséget jelenleg vezető államtitkár és pénzügyi körökben is elismerik személyét. Ez a lépés arra utal, hogy a kormány igyekszik sebességbe kapcsolni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés