Előfizetői tartalom

Londoni vélemény: Magyarország csúnyán leszakadt

Portfolio
Akár fenntartható is lenne Magyarország adóssága, ha gazdasági növekedés 1,5%-os lenne, a költségvetési politika pedig szigorú marad, csakhogy a friss előrejelzések szerint a gazdaság potenciális növekedése 0,5% körüli. A Morgan Stanley elemzői szerint a magyar gazdaságnak három nagy problémája van, és bár ezekre nem jelent azonnali gyógyírt egy IMF-megállapodás, több csatornán keresztül sokat segíthet, például a kormány viszonylag olcsón "importálhat" hitelességet. Az elemzők alapesetben idén már nem számítanak megállapodásra, de úgy gondolják, ha látóhatáron kívülre kerül az IMF-fel való megegyezés, tovább erodálódik a bizalom, az államadósság pedig megindul felfelé.

A régió alulteljesítője Három nagy probléma van Magyarországon: 1) a gyenge növekedés, 2) a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika, 3) a hitelezés leépülése a tőkeáttétel agresszív leépülésén keresztül - írja a Morgan Stanley elemzője, Pasquele Diana. A magyar gazdaság az elmúlt években a régió alulteljesítőjévé vált, de a beruházások alacsony szintje a potenciális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés